Current Designs Karla LV havkajak

Pris fra
42.000,00DKK
Lager: Kun få stk. tilbage

Karla er kajakken til instruktørnørden og dig som vil have en legesyg kajak.

Current Designs Karla LV er den 3. kajak i serien af ”Danish Designed Current Designs” kajakker. Karla er designet med den samme filosofi, som Prana og Sisu kajakkerne, hvor der er lagt stor vægt på kontrol og overskud, når der leges i dynamiske vandforhold. Karla er den korteste af de 3 modeller, og her er lagt vægt på at få en kajak som reagerer 100% præcist og kontant i dynamiske vandforhold. Karla LV er kajakken til roeren der nyder bølgerne og leg i den lokale ”Rock Garden”, og som vil have en kajak som er fantastisk til kajaknørderi.

Danish Designed Current Designs er kajakker skabt i et tæt partnerskab mellem den danske kajakdesigner, Jesper Kromann-Andersen og Current Designs prisvindende designteam. Denne serie af dansk designet kajakker, tager udgangspunkt i den stolte danske tradition for design af kajakker, og sammenfletter en bred vifte af traditionelle stilarter, og skaber dermed sin helt egen stil. Jesper Kromann-Andersen har skabt et nyt niveau af ultra stilfulde kajakker, med optimale egenskaber til danske forhold.

Karla kajakkerne er designet med en unik blanding af traditionelle stilarter. Det er især skroget på en kajak der definerer dens egenskaber og her skiller Karla sig ud fra andre kajakker i samme kategori. Den er lavet med en relativ hård skulder og en dyb V-formet køl og en smal forstævn, hvilket giver en kajak som er let at lægge på kant, god til at holde kanten præcist og som har en god primær stabilitet. Stævnens facon gør at kajakken skære mere gennem bølgerne og giver kajakken en god acceleration og forholdsvis høj marchhastighed, i forhold til kajakkens ret korte længde. Den har er en markant rocker-profil, som gør kajakken perfekt at håndtere i bølger og ved styretag, samtidig giver den V-formet køl kajakken en sikker retningsstabilitet.

Kajakken har alle de detaljer den skal have, for også at kunne fungere til mindre ture med overnatning. Der er 2 store pakrum, centermonteret dagsluge bag cockpittet og det fixe lille handskerum foran. Det høje fordæk, giver ekstra god mulighed for at varierer siddestillingen i kajakken og gør det lettere at få en mere kraftfuld siddestilling. Der er faste lårstøtter og lændestykket er let at tilpasse mens man sidder i kajakken.

Karla er en kajak til den mellemstore eller større roer, som en kajak til sikekr leg under de mest krævende forhold. Bølgerne ved Klitmøller, Rockgardening ved Kullen og rent blær med kajakkontrol foran kursister. Det korte design gør den emminet til at vise teknik og kajakkontrol og gør den ekstra fintfølende og manøvredygtig når der leges i bølger og mellem bølger og moler. Karla giver masser af selvtillid til roeren, når der leges i surf zonen og i dynamiske og krævende vandforhold.

Kajakken leveres med justerbar finne.

 • Længde: 465 cm.
 • Bredde: 55 cm.
 • Dybde: 29 cm.
 • Cockpit: 83x41 cm.
 • Vægt, glasfiber: 23,6 kg.
 • Vægt, Kevlar: 21,8 kg.
 • Forreste pakrum: 67 liter.
 • Dagsluge: 42 liter.
 • Bagerste pakrum: 76 liter.

Current Designs har brugt Vaccuum Bag teknologi til produktion af fiberkajakker siden midten af 90’erne. Længe før andre så disse metoder som en mulighed for produktion af kajakker i fibermaterialer. Selvom disse metoder oprindeligt var tiltænkt den amerikanske rumfartsindustri, var Current Designs hurtig til at se mulighederne, og har siden tilpasset metoden til produktion af kajakker. I dag betragtes Current designs som værende ledende inden for produktion af fiber kajakker ved brug af Vaccuum Bag teknologi.

Uanset valg af materialer eller produktionsmetoder, så er Current Designs kendt for at være innovative og banebrydende. Current Designs glasfiberkajakker er bare lige et hak bedre, end andre kajakker produceret med Vaccum Bag teknologi. Her får man kajakker der er en kombination af kompromisløst håndværk og upåklagelig finish. ”A Work of Art, made for life”.

Vaccum Bagged Fiberglass
Standard udgaven af Current Designs’ fiberkajakker, er lavet i glasfiber laminat, med brug af Vaccum Bag teknologi. Ved denne metode bruges der højtryk til at styre mængden af resin i lamineringen af glasfibermåtterne. Dermed kan man både gøre kajakkerne ekstra stærke på udsatte steder, samtidig med at man begrænser vægten, ved ikke at bruge for meget materiale, der hvor det ikke er nødvendigt. Der produceres i dag nogle af de letteste glasfiberkajakker hos Current Designs og det er uden at de går på kompromis med hverken kvalitet eller styrke.

Vaccum Bagged Kevlar
Current Designs’ Kevlar-kajakker er lette at kende på deres utroligt lave vægt og deres stivhed og hurtige reaktion på vandet. Kajakkerne bliver lavet i et laminat med Dupont Kevlar og produceret med Vaccuum Bag teknologi, ligesom glasfiberkajakkerne, hvilket giver kajakker med høj styrke og som samtidig er utrolig lette.

 • Populær
  1.550,00DKK
 • 575,00DKK
 • 6.400,00DKK

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
spacer