De traditionelle grønlandske pagajer, også kaldet for en grønlandsk åre, er de senere år blevet meget populære. Måden de bruges på tvinger roeren til en mere afslappet rostil, og dermed mindskes risikoen for skader. De laves traditionelt i træ, hvilket gør pagajen varm at holde ved og giver mulighed for at finjustere tykkelsen ved grebet. På den måde kan man gøre sin pagaj helt personlig. Er man helt vild med at rulle, så er de grønlandske pagajer et must. Der er rul, man kun kan lave med disse pagajer og da de er lavet af træ, har de naturligt indbygget opdrift. Så er du rulletosset, så er en grønlandsk pagaj et must.

Hos KajakHuset fører vi både træpagajerne og kulfiberpagajerne fra Gram Kajak og kulfiber pagajerne fra Kajaksport Northern Light Paddlesports.

Lars Gram har sit værksted i Skødstup, ca 10 km fra butikken, og han laver et solidt og flot stykke håndværk og han står inde for sine produkter. Desuden ved han en hel del om, hvordan man bruger grønlandske pagajer og deler gerne ud af sin viden. Pagajerne fra Lars Gram bliver fremstillet af rød cedertræ (Western Red Ceder), gul ceder (Yellow Alaskan Ceder) og med side- og kantforstærkninger af hårdtræ, primært ask eller sibirisk lærk. Andre træsorter kan også anvendes efter behov og tilgængelighed. Pagajerne laves i længder mellem 222 og 226 cm og bredden på bladene er ca. 84 mm. Vægten ligger mellem 850 og 950 gram.

Pagajerne fra Northern Light bliver lavet i kulfiber og er super lækre at holde ved. De har en skumkerne i bladene, som giver dem en ”naturlig” opdrift som ved træpagajerne. Med en grønlandsk pagaj fra Northern Light Paddlesports, kombinerer du moderne materialer med traditionelt design.

4.800,00DKK
Lager: Kun få stk. tilbage
3.400,00DKK
Lager: Kun få stk. tilbage
4.200,00DKK
Lager: Ikke på lager