Nova Craft Prospector SP3 17 PE 3-sæders kano

14.000,00DKK  m/Moms
Lager: Kun få stk. tilbage

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:

 

 

 

Nova Craft TuffStuff materiale:

Kanoerne fra Nova Craft leveres som standard med en række lækre detaljer. Materialer og udformningen af disse tilbehørsdele afhænger af, hvilket materiale kanoen er lavet i, men der er muligheder for at foretage opgraderinger og udskiftninger, sådan at din nye kano fra Nova Craft Canoe er tilpasset dit behov og dine ønsker. Når der vælges andet end standardudstyr, så vil vægten på kanoen variere fra den angivne gennemsnitsvægt.


De ekstra muligheder for tilvalg giver dig mulighed for at designe din Nova Craft Canoe, så den passer til dine behov og ønsker. Kontakt os for priser på opgraderinger til din nye kano.

 

Ræling - gunwale

Nova Craft tilbyder 4 forskellige typer rælinger. Kanoerne leveres som standard med en bestemt type ræling, afhængig af det materiale som kanoen er lavet af. Fælles for alle fiberkanoerne er, at man kan opgradere til træræling. Dette er ikke muligt med SP3-plastikkanoerne, som kun kan leveres med vinylræling.

Sort vinylræling
Denne type ræling er standard på plastikkanoerne i SP3 materialet. Vinylrælinger er blødere og mere fleksible end aluminiumsrælinger, hvilket gør dem mindre udsat for skader ved sammenstød. Derfor er det også disse rælinger, der monteres på SP3-Outfitter kanoerne, da de er skabt til udlejning og hårdt brug.
Vinylrælingerne er relativt set billigere end aluminiumsrælinger og hjælper med at holde prisen på disse kanoer på et rimeligt niveau. Ulempen er, at de er tungere.
Vinylrælinger monteres kun på SP3-plasitkkanoer.

 

 


Aluminiumsræling
På kanoer der bliver lavet i de stivere fibermaterialer; Fiberglass, TuffStuff og TuffStuff Expedition, monteres der som standard rælinger i sort anodiseret aluminium. Det giver kanoerne et mere slankt og elegant udseende, og så er de stort set vedligeholdelsesfrie og vil holde i hele kanoens levetid.
Aluminiumsrælingerne bliver lavet i aluminium af samme kvalitet som bruges i flyindustrien. Det giver lette og ekstra solide rælinger, som sammen med de stivere fibermaterialer skaber kanoer med høj stivhed og ekstra gode egenskaber på vandet.

 

 

Aluminium Lite ræling
På de lette kanoer i Aramid Lite og Blue Steel monteres der ekstra lette Aluminium Lite rælinger i sort anodiseret aluminium. Disse lette og slanke rælinger giver kanoerne et endnu lettere udtryk end med standard aluminiumsrælingerne, og giver desuden en ekstra reduktion af vægten. En lækker fordel når kanoen skal bæres på skuldrene ved lange overbæringer.

 

 

 

 

White Ash træræling

Der er flere fordele ved en ræling i træ, hvor den mest åbenlyse er det æstetiske udtryk, kanoen får. Der er intet, der slår en flot fiberkano med træræling. En træræling giver kanoen et klassisk og traditionelt udseende, og så er det utrolig hårdført.
Der er også praktiske årsager til at vælge en træræling. Den er mere lydsvag på vandet, så det lyder ikke så voldsomt, når man slår padlen eller andet udstyr mod rælingen, hvilket er en fordel, hvis du er interesseret i jagt og fotografering. Træ bliver heller ikke koldt, som aluminium gør, hvilket er en fordel, hvis kanoen bruges om vinteren. Og så er en træræling bare lækker at røre ved.
Rælinger i White Ash er olieret, og det kræver, at man vedligeholder dem. Men bliver de plejet og holdt ved lige, så vil man have en ræling, der holder i mange år, og som får kanoen til at fremstå elegant og lækker, selv efter mange års brug. Kanoer med træræling bør opbevares indendørs udenfor sæsonen.

 

Sæder

Sæderne i en kano har stor betydning for komforten, når man skal sidde i kanoen en hel dag. Hos Nova Craft Canoe tilbyder de to forskellige typer sæder, begge med stor komfort.

Ash Webbed Seat

Disse sæder er lavet med en ramme i aksetræ, og selve sædet er lavet i flettede remme.
Ash Webbed sæderne monteres som standard på SP3-Outfitter kanoerne, men kan også monteres på alle fiberkanoerne uden merudgift.
Sæderne i flettet webbing er både solide og meget komfortable, men der er lidt tungere end Bootlace sæderne.

Ash Bootlace Seat

Ash Bootlace sæderne monteres som standard på alle fiberkanoerne fra Nova Craft. De giver kanoerne et autentisk og klassisk udtryk, og så er de utroligt komfortable på lange dage i kanoen. Bootlace sæderne giver også bedre ventilation til bagdelen, hvilket kan være en komfortabel fordel på lange og varme dage i kanoen.
Sæderne er lavet med en ramme i asketræ og et flettet sæde i gyldne nylontråde.

Ekstra midtersæde

Opgrader kanoen til 3 personer. Det tredje sæde monteres lige foran bæreåget, så man sikrer at balancen i kanoen bevares. Når der monteres et ekstra midtersæde, vendes bæreåget om, så det stadig kan bruges.
Sædet kan monteres som Ash Bootlace eller Ash Webbed sæde, så det matcher de andre sæder i kanoen.

 

Bæreåg – Yoke

Et bæreåg, eller et yoke, har to funktioner i en kano. Den virker både som en tofte, der afstiver kanoens skrog, samtidigt er den udformet sådan, at det kan hvile på skuldrene, når man bærer kanoen.
Afhængig af hvilket materiale kanoerne er lavet i, så bliver Nova Craft kanoerne monteret med et bestemt type bæreåg. Det er muligt at opgradere bæreåget på alle Nova Craft kanoerne.

Standard Ash Yoke
Dette bæreåg monteres som standard på kanoerne i Fiberglass og er lavet i asketræ.

 

Deluxe Ash Yoke
Med et Deluxe Ash Yoke, får man bedre komfort når kanoen bæres på skuldrene. Åget er lidt kraftigere og med mere facon, der hvor det ligger på skulderene, sammenlignet med Standard Ash bæreåget..
Deluxe Ash Yoke bliver som standard monteret på kanoer, der er lavet i TuffStuff, TuffSuff Expedition og SP3-plastik.

Deep Dish Yoke
Super lækkert bæreåg med mere markant facon, Det giver bedre komfort, når kanoen bæres på skuldrene. Deep Dish bæreåget er som standard monteret på de lette Aramid Lite og Blue Steel kanoer, da disse lette kanoer netop er designet til langturspadleren, der skal lave mange og lange overbæringer.
Det er muligt at opgradere alle Nova Craft kanoer med et Deep Dish bæreåg.

 

Aramid Skid Plates

Skal din nye Nova Craft bruges hårdt og i områder med mange klipper og store sten, så kan det være en fordel at montere Skid Plates på skrogets for og agterkøl. Skid Plates monteres på kølens for- og agterender, sådan at kanoens mest udsatte punkter bliver ekstra beskyttet mod slag og sammenstød med sten og klipper.
Nova Craft Skid Plates monteres på kanoen fra fabrikken, og de er lavet at filtet Aramid fibre. Monteringen sker med en speciel resin og bliver farvet, så de matcher kanoens farve.
Skid Plates kan kun monteres på fiberkanoer.

 

Kneeling Thwart

Padler du regelmæssigt din tandemkano solo, og er det ikke en kano med symmetrisk skrog som en Prospector, så kan du med fordel montere en Kneeling Thwart. En Kneeling Thwart monteres mellem bagerste sæde og bæreåget, og formålet er at flytte padlerens vægt ind mod midten af kanoen, når den padles solo. Dermed opnår man en lettere og mere effektiv padling. Det er den samme effekt, man får i kanoer med symmetriske skrog, hvor man vender kanoen ”den forkerte vej” og sidder på forsædet med ansigtet vendt mod bagenden. I en asymmetrisk kano er en Kneeling Thwart den rigtige løsning.

 

Two-Tone Color

Skal kanoen have et mere specielt udtryk, så kan du på alle fiberkanoerne vælge at få den i Two-Tone Color, hvor den del af skroget, der er under vandlinjen, har en anden farve end resten af skroget. Udover det anderledes udtryk som kanoen får, så har det også en praktisk fordel. Vil du have en kano i en mørk farve, men ønsker ikke at ridser skal være alt for synlige, så kan du vælge en lys farve til. Så vil ridser og skrammer ikke ses så tydeligt.
Er man ekstra canadofil, så er kombinationen Red/Desert White meget populær.

 

Farver på fiberkanoer

På alle fiberkanoerne fra Nova Craft er det muligt at bestille din nye kano i en bestemt farve, uanset om du vil have en kano, der er så lidt synlig i naturen som muligt, eller den skal matche resten af dit udstyr. Valget er dit.

 

Custom Spray Deck

Hører du blandt de seriøse ekspeditionspadlere, så er et kanoovertræk en nødvendighed. Det sikrer at vandet bliver holdt ude af kanoen, når bølgerne går højt på de store søer, eller når din fuldt lastede kano dykker næsen ned i vandet på flodens vandfald.

Custom Spray Skirt bliver produceret af North Water specifikt til Nova Craft’s kanoer, så de passer 100% perfekt. Overtrækket kan enten bestilles til eftermontering til en Nova Craft kano, eller det kan leveres monteret på en ny kano direkte fra Nova Craft.

 

Når du bestiller en speciel kano fra Nova Craft Canoe

Ønsker du en helt særlig kano, enten med specielle farver eller med ekstra detaljer, så skal du være opmærksom på, at der er væsentlig længere leveringstid. Dette skyldes at kanoerne skal produceres efter dine ønsker, og at der er en ikke uvæsentlig transporttid.

Så bestil din drømmekano i god tid, til gengæld lover vi, at den er værd at vente på.