Wenonah Prospector 16 kano

Pris fra
25.000,00DKK
Lager: Kun få stk. tilbage

Længde: 16 fod, 488 cm.
Bredde, ræling: 91,4 cm.
Bredde, max: 93,9 cm.
Bredde, vandlinje: 83,8 cm.
Dybde for: 63,5 cm.
Dybde center: 38,1 cm.
Dybde agter: 63,5 cm.
Rocker: 6,4.
Vægt, T-Formex: 32,2 kg.
Vægt, Tuff-weave: 25,4 kg.
Vægt, Flex-core: 23,6 kg.
Vægt, Ultra-light: 18,1 kg.

Wenonah Canoe materialer

Hos Wenonah Canoe eksperimenteres der konstant med materialer og produktionsmetoder. Det handler om at få det bedste ud af materialerne ved at blande dem, så de samlede egenskaber er bedre end summen af de enkelte materialer. Et godt eksempel på dette er Wenonah’s Tuff-Weave materiale, som er en blanding af 50% polyester og 50% glasfiber. Dette giver et ekstra stærkt og smidigt materiale, og er bedre end både polyester og glasfiber hver for sig.

50 års erfaring og en konstant søgen efter nye måder at anvende materialer og nye måder at bygge kanoerne har gjort Wenonah Canoe til absolut markedsførende inden for produktionen af kompositkanoer.

Wenonah kompositmaterialer
En kompositkano er en kano, hvor der bliver brugt et fibermateriale så som glasfiber, kulfiber eller Kevlar. I kompositkanoer bliver forskellige vævede materialer håndoplagt i en form og bundet sammen med resin, der bedst kan beskrives som en slags lim. Alle kombinationer af fiber og resin er et kompositmateriale, men der findes en stort udvalg af materialer, kvaliteter og produktionsmetoder. Alle Wenonah kanoer bliver produceret ved brug af ”vacuum bagging process”, hvor alt overskydende resin bliver presset ud af materialet ved brug af vakuum. Dette sker for at sikre det ideelle resin-til-materiale-forhold, da man med den metode kan styre det tryk, der skal til for at presse overskydende resin-materiale ud af formen. Der bliver lagt mange timers erfaren arbejdskraft i hver eneste Wenonah kompositkano. Ved at udnytte de fineste materialer og produktionsmetoder er Wenonah Canoe i stand til at levere disse legendariske kanoer med de egenskaber, den styrke og den lethed, som er blevet kendetegnet for Wenonah Canoe.

 

WENONAH ULTRA-LIGHT
Wenonah’s Ultra-Light kanoer er bygget til at være både stive og utrolig lette. De er ideelle til effektiv padling på længere distancer og til de forhold, hvor der kræves let udstyr. Kanoerne bliver bygget med en konstruktion, hvor der er en strukturel kerne og afstivere lamineret ind i skroget og siderne. Denne kerne består af en celle-skum, som giver både opdrift og styrke. Desuden bliver der lagt ekstra materiale på målrettede steder for at styrke specifikke områder.
Sæder, fodstøtter og alt hardwear bliver monteret på aluminiumsplader, der er lamineret ind i skroget. Dette giver ekstra sikre monteringer af udstyret, men sikrer også, at der ikke er hoveder fra popnitter på ydersiden af kanoerne.
Ultra-Light kanoerne leveres med en klar ”skin-coat”, så materialets oprindelige farve og tekstur tydeligt ses både på ydersiden og indvendigt. Fravalget af den klassiske farvede gelcoat er bevidst, dels for at få det tydelige udtryk fra de valgte materialer, men også fordi den samlede vægt på disse kanoer er en væsentlig parameter, og en traditionel gelcoat øger vægten på en kano med ca. 3-4 kg.
Ultra-Light kanoerne fås i to udgaver - Kevlar Ultra-Light eller Graphite Ultra-Light.

Kevlar Ultra-Light
Kevlar er oprindeligt udviklet til brug i rumindustrien, men på grund af materialets evne til at absorbere energi bliver det også brugt i skudsikre veste og hjelme - og i kanoer fra Wenonah Canoe. Kevlar er 5 gange stærkere end stål men væsentligt lettere og fuldt fleksibelt, hvilket gør det perfekt til produktionen af kanoer.

Kanoer med Kevlar bliver endnu stærkere og mere modstandsdygtige overfor slag end traditionelle glasfiberkanoer, samtidig med at de vejer væsentlig mindre. Hos Wenonah Canoe har de mere end 30 års erfaring med brug af Kevlar i produktionen af kanoer, og de er i dag verdens største producent af kanoer med Kevlar.
Kevlar Ultra-Light kanoerne fra Wenonah er der, hvor man får den bedste styrke i forhold til den lave vægt på en kano.

Hør Mike Cichanowski, ejer af Wenonah Canoe, forklare hvorfor de bruger Kevlar i Wenonah kanoerne:

 

Graphite Ultra-Lite
Graphite, eller kulfiber, bliver brugt til at gøre en kano mere stiv i skroget. Når skroget er stivere bryder det vandet mere effektivt, og man får dermed mere fart i kanoen.

En Graphite Ultra-Light kano bliver lavet på samme måde som en Kevlar Ultra-Light kano, men der bliver brugt kulfiber i stedet for Kevlar som det yderste lag. Denne konstruktion giver større stivhed i skroget, men det gør også kanoen mere skrøbelig, da kulfiber er et mere porøst materiale end både glasfiber og Kevlar.
Graphite Ultra-Light kanoerne er for de ekstremt vægtfanatiske, som søger maksimal fart i en kano.

 

FLEX-CORE
Kanoer med Wenonah Canoe’s Flex-Core konstruktion er ægte sliderkanoer til den
krævende friluftsentusiast og den seriøse kanopadler. Her er fokus lagt på at skabe kanoer med stor styrke og fornuftig vægt, i modsætning til Ultra-Light kanoerne hvor vægten er det store fokusområde.
Flex-Core materialet er et kompositmateriale, hvor der er indlagt en strukturel skumkerne i skroget. Hele skroget får et ekstra lag fibermateriale, hvilket gør kanoerne stærkere og stivere. Denne materiale oplægning fordeler mere materiale ud i skroget, end på Ultra-Light kanoerne, hvilket giver stærke kanoer, der stadig er rimelig lette målt i forhold til traditionelle glasfiber- og plastikkanoer.
Flex-Core kanoerne leveres med farvet gelcoat.

Tuff-Weave Flex-Core
Tuff-Weave er et helt unikt Wenonah Canoe materiale. Det er en blanding af 50% polyester og 50% glasfiber, som giver et fibermateriale, der overgår summen af de to materialer tilsammen.

Kanoerne med Tuff-Weave materialet er de mest holdbare og stærkeste af Wenonah kompositkanoerne, og takket være den moderne produktionsmetode opnår de en større reduktion i vægten end på tilsvarende kanoer. Disse kanoer giver det bedste kompromis mellem egenskaber, vægt og pris.
Tuff-Weave Flex-Core kanoerne er med farvet gelcoat, så man kan få den leveret i sin helt egen drømmefarve.

Flex-Core med Kevlar
Kombinationen af Flex-Core og Kevlar giver kanoer med god balance mellem vægt og styrke og til fornuftig pris. De vejer lidt mere end Kevlar Ultra-Light kanoerne, men har væsentlig større styrke takket være den farvede gelcoat og de ekstra lag fibermaterialer.

Flex-Core med Kevlar giver kanoer, der er mere hårdføre, og som er utrolig lette i forhold til styrken.
Kanoerne fås med farvet gelcoat, så man selv kan bestemme kanoens udseende.

 

T-Formex
T-Formex er et Hi-Tec multi-laminat ABS-materiale, som består af 5 lag, der bliver presset sammen ved hjælp af varme. Når T-Formex er presset i facon, har det en utrolig form-hukommelse, så selv relativt store buler i skroget retter sig ud af sig selv.

1: Farvet slidlag.
2: Formbart ABS lag.
3: ABS skumkerne.
4: Formbart ABS lag.
5: Farvet inderlag.

Materialet består af et farvet slidlag yderst og inderst, en stødabsorberende ABS skumkerne og et ABS lag mellem skumkernen og de to slidlag. Denne konstruktion gør kanoer, der er lavet i T-Formex, utrolig slagfaste og ekstremt hårdføre, hvilket gør dem ekstra velegnede til kanoer, der skal bruges til white water og lange ekspeditioner. Ulempen er vægten, da de er markant tungere end Flex-Core kanoerne.

 

TPR Polyethylene
Wenonah Canoe’s Tripple Phase Rotomold plastic er en 3-lags konstruktion, hvor en skumkerne i HD polyethylene bliver belagt med et superstærk PE lag udvendigt og indvendigt. Skumkernen giver materialet stivhed og styrke, mens de farvede PE lag giver kanoen slidstyrke og farve.

Kanoer lavet i TPR plastik er relativt lette, i forhold til traditionelle plastikkanoer, og er ekstremt holdbare.
Wenonah Canoe er kendte for at lave kanoer af højeste kvalitet. De er kompromisløse, både når det gælder design og med hensyn til valg af materialer.

Kanoerne fra Wenonah Canoe håndbygges på deres egen fabrik, som lægger ved Mississippi flodens bred, i det sydøstlige Minnesota. Læs mere om Wenonah Canoe og deres historie her.

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
spacer